En dikt till alla som kämpar

ADHD, Aspbergers ,Autism och panik. Ångest, sömnstörning och mer där till. Är en del av vår vardag en del av vårt liv.  Ni kallar det funktionshinder, Ni kallar det problem. Det pratas om föräldrar, om uppfostran och om mer.  Ni kritiserar mediciner, ifrågasätter våra val. Men erbjuder inga lösningar, ger inte heller några svar.  Ni ser enbart beteende och det som är svårt, barnet där bakom vet ni ingenting om.

Jag önskar att ni kunde se, genom mina ögon ett tag. Låt mig presentera, underbara barn.  Som lever i en värd främmande för dem, den är skärmande, förvirrande men de kämpar var dag.  De går uppåt och neråt och ibland är allt skit, men de reser sig åter och kämpar lite till.

Låt mig presentera föräldrar som jag, som sover några timma, för att sen starta dan. Det är rutiner, konflikter, ett leende en kram. De går framåt och bakåt och står stilla ett tag. Men vi fortsätter kämpa och gråter någon gång. Tar en dag i taget, för att orka ett tag.

En sak är säkert, vi älskar våra barn. Vi tar inget föregivet, vi värdesätter varje  sak. För när de säger ”jag älskar dig”, om så endast en gång, får vi krafter som ingen kan ta ifrån oss.

Skriven av: Ana Lazo Almgren

4 reaktioner på ”En dikt till alla som kämpar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s