Mammas sommarskola!

Jag är utbildad lärare, har behörighet att jobba i förskolan, förskoleklass och ända upp i åk 3. Jag jobbar just nu som förskolelärare, och älskar mitt jobb.
För mig är en bra utbildning otroligt viktigt. Och jag är noga med att mina barn ska få samma chanser som alla andra. Tyvärr är inte det fallet alla gånger, många lärare saknar resurser för att hjälpa sina elever. Andra har inte kunskapen som krävs för att undervisa en elev med Autism, Aspbergers, ADHD eller andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
För många föräldrar till barn med dessa svårigheter är det en ständig kamp, för att få skolan att fungera. och många barn mår väldigt dåligt. Det tar på krafterna att misslyckas, när man inte får rätt hjälp.
Vi har tur, våra barn går i en väldigt bra skola, men svårigheter och brist på resurser finns överallt.
Sonen ska börja 4 klass och dottern ska börja 2 klass. De har båda svårigheter inom matematik och svenska. Så på loven har vi mamma skola. Där tränar vi på sådant som är svårt, genom att leka, göra experiment och visa varandra Vad vi kan. Vi jobbar någon timme om dagen, dåliga dagar skippar vi ”skolan” och bra dagar lägger vi till någon timme.
Idag har vi tränat på klockan, pratat om analog klocka och digital klocka. Vi har tränat på multiplikations tabellen och 10 kompisarna. Och så avslutade vi med att skriva ner det som varit roligaste under sommarlovet.
Hoppas det har varit en bra dag för er alla idag. Här har det varit lungt, barnen sov ca 5 timmar i går natt och jag me 😃 så kan absolut inte klaga. Ha det bra i värmen kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s