Utmatad mamma 😞

Veckan kunde inte börjat vÀrre. Denna vecka Àr Kortids vecka. Dottern Àr pÄ Kortids nu. Sonen Äker pÄ onsdag och dÄ kommer dottern hem.

Min mamma lÀmnade barnen i skola idag, dÄ jag öppnar pÄ mÄndagar och min man jobbade.
Mamma ringde för att berÀtta att sonen blivit vÀldigt stressad och Àngslig dÄ de Àndrat datumet och tid för brandlarmet.

Brandlarms övningen Àr en stor Ängest kÀlla för sonen. Det Àr högt ljud, vilket Àr jobbigt för en ljuskÀnslig kille. Sen Àr det kaoset som uppstÄr nÀr mÄnga barn och vuxna ska ta sig frÄn skolan till uppsamlingsplatsen.

Sen sÄ ska de pÄ en förestÀllning som hÄlls i kommunens gymnasieaula, under torsdags morgonen. Klassen ska gÄ frÄn skolan 7:40, problemet Àr bara att han ska komma med taxi frÄn Kortids. Taxin Àr aldrig i tid och kommer inte fören vid 8:10 tiden ÀndÄ. Skolans lösning var att vi skulle prata med taxin, sÄ att de kunde komma tidigare. Vi har pratat med taxin om det förr och de kan och vill inte Àndra sitt körschema. Taxin kör ju inte bara sonen utan Àven andra barn frÄn Kortids, han rÄkar vara sista stopet pÄ resan.

SÄ nu har jag fixat med min mamma och styvpappa, sÄ de hÀmtar sonen pÄ Kortids och kör honom till förestÀllningen.

Tror jag fick ca fem mail frÄn skolan, angÄende sonen. Vart sÄ irriterad, om de nu beslutar att meddelar detta inan de talat med mig sÄ jag kan förbereda hemma, fÄr de skylla sig sjÀlva.

Idag hade vi Àven utvecklingssamtal för bÄda barnen. Det gick vÀll bra under förutsÀttningarna. De första 20 min skulle barnen hÄlla i sjÀlva. Gick bra för sonen som hade fÄtt göra en Power Point pÄ sin iPad. Dottern hade ett manus som hon skulle följa, hon bestÀmde att det tog för lÄng tid och körde pÄ sitt eget sÀtt.

Sen skulle vi prata med lÀraren i 20 min. Han prata med sonens lÀrare i ca 15 min sen sÄ orkade sonen inte mer, sÄ ska fÄ en ny tid. Hos dottern var det klass resursen som skulle prata med oss dÄ det Àr han som har huvudansvaret för henne. Han började med att sÀga hur bra det gick för henne, hur mycket hon kunde. NÀr jag sen började ifrÄgasÀtta detta med vad jag sÀtt hÀr hemma, nÀr jag jobbat med henne sÄ blev han tyst.

Fördelen med att vara lĂ€rare Ă€r att jag kan anvĂ€nda samma ”sprĂ„k” dom de gör. Jag kan anvĂ€nda samma termer och Ă€r inte helt nollstĂ€lld nĂ€r de drar igĂ„ng med sina teorier och olika arbetsmetoder. KĂ€nde mig ganska irriterad nĂ€r jag gick frĂ„n det mötet.

VÀntade Àven pÄ att barnens lÀkare skulle ringa, men tror att min man tog fel dag (igen). Sen nÀr vi kommer hem sÄ har min man glömt att lÄsa dörren (igen, hÀnder typ 4 gÄnger i veckan)

Nu har denna mamma huvudvÀrk (migrÀn) och sÄ trött att jag mÄr ila.

Min slĂ€kt fick sig ett gott skratt idag 😊 NĂ€r jag skulle skicka sms till min man och berĂ€tta om skolans strul. RĂ„kade jag skriva ett gruppmeddelande, som jag brukar anvĂ€nda nĂ€r jag skicka inbjudan till barnens kalas

Stressad mamma med mobil Ă€r inte sĂ„ lyckat 😂

Hoppas pÄ en lugnare dag imorgon. Hoppas att eran dag har varit bÀttre, kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s