Jul, jul stressande jul!!!

December är nog den månad som är jobbigast. December är fyllt av traditioner och förväntningar.

Här hemma är december den jobbigaste månaden på året. Först har vi lucia, sen sonens födelsedag, jul och nyårsafton. Alla fyllda av traditioner och krav.

Lucia är väl ganska så lugnt nu när barnen är äldre, det är bara vissa årskurser som är ned i lucia tåget.

Sen har vi sonens födelsedag (den 14 december). Precis som för dottern är det två dagars firande. Först med mamma, pappa och syrran. Dagen efter kommer släkten.

Sen har vi julen och allt som hör till det. Vi har skapat oss våran egen tradition av att vara ensams på julen. Den 24 börjar vi dagen med att barnen får öppna ett varsitt paket. Sen äter vi lite julmiddag efter Kalle anka, sen öppnar vi paketen. Barnen leker med sina saker en stund, sen är det dags att sova ca kl 21:00.
Tråkigt tycker säkert många, men det funkar utmärkt för oss. Barnen som vaknar redan kl 04:0″ på julafton får sova tidigt och vi vuxna får någon timme att umgås och njuta av en bra julfilm.

Juldagen bjuder vi hem mina föräldrar, min bror och T:s mamma och syster. Funkar bäst att barnen får vara hemma under julen. Vi äter lite, barnen får paket och vi umgås i någon timme med våra familjer.

Nyår är nog värst. Sonen hatar höga ljud, vilket inte precis gör fyrverkerier till hans favoriter. Vi brukar vara själva även på nyår. Vi äter gott, sen tittar vi på film fram till tolvslaget. Sen så tittar vi på fyrverkerier (inomhus och med hörselskydd på), sen sover vi alla i samma rum. Barnen i tältsäng/ madrass och vi i vår säng.

För många är julen en tid att umgås med familjen. Vi har prövar det, och det funkar inte. Stressade barn är olyckliga barn och en olycklig mamma.

På detta sätt är barnen glada och så lugna de kan bli. Och jag får nöjet av att se lyckan i mina barns ögon, det är den bästa julklappen någonsin.

Ha en underbar jul alla fina läsare….

IMG_0615.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s