Ett steg fram och fem bak ……

Då är det officiellt, jag har nu varit vaken i lite mer än 24 timmar.

Förra året var inte det bästa året för oss, men det var inte heller det värsta året. Barnen gjorde många framsteg och vi kunde äntligen se ljuset i tunneln. Det hade varit ett hyfsat år med en balans mellan motgångar och framgångar.

Detta år inleds inte i en positiv anda. Mina barn har alltid tagit två steg fram och tre bak. Vilket innebär att utveckling går långsamt. Förra året tog de många steg fram båda två, men det ser ut som om de nu tar dubbelt så många bak.

De har båda slutat äta. Nu är det så att de inte äter mycket i vanliga fall, men nu får vi lirka även med deras favoritmat för att de ska äta.
Sömnen har aldrig varit ”super” för någon av dem, V har ätit circadin(melatonin som är kroppens eget sömnhormon, denna medicin är i depå och ska göra så att han sover hela natten) i ca ett år för att kunna sova. J har alltid haft svårt att somna, men hon har sovit bra när hon väl har somnat.

Dessa två senaste dygnen har sonen inte sovit många timmar, men det är dottern som bekymrar mig mest. Hon har nu varit vaken sen kl 05:00 igår och jag med henne. Hon kunde inte sova, jag vaggade, sjöng, kramad om och brättade saga inget hjälpte. Hon låg i sin resesäng i mitt rum för att till slut sova bredvid mig i sängen (pappa fick sova i resesängen).

Hon var rädd att mamma skulle dö, att jag inte skulle finnas bredvid henne när hon vaknade. Hon trodde någon skulle ta henne och att hon inte skulle få se mig igen. Hur många gånger jag än försäkrade henne att det inte var så, fick jag till svar ” men hjärnan säger så, och den lyssnar inte när jag säger sluta”

Så nu sitter jag här vid frukostbordet, båda barnen har iPad och hörlurar på. De har kämpat med sin fil respektive gröt i över 1 timme och de har brutit ihop ungefär en två gånger var. De har fått i sig ca 5 matskedar var.

Mitt mantra idag är ”andas, ana andas du får inte bryta ihop förän T kommer hem från jobbet”

Hoppas eran start på året är positivare än min….
Idag kör jag på energi i flytande form…..

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/fdb/75648134/files/2015/01/img_0719.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s