Ensam

Jag orkar inte längre bära allt själv. Jag är trött på att känna mig ensam med allt.

Jag är rädd för att förlora min son, jag är orolig för min dotters framtid. Jag försöker var deras stöttepelare, den som står stadigt kvar.

Men inombords håller jag på att gå sönder. Jag känner inte att jag har någon att luta mig mot. Att prata med, att krypa in hos och bara gråta utan att behöva förklara.

Jag är trött på att känna att jag behöver förklara mina känslor, att känna att min sorg är ett problem för den person som säger sig älska mig.

Jag känner mig ensam fast jag är omringad av människor.

Jag känner mig ensam, trött och vilsen. Jag är den som ska vara stark för dem. Men vem är stark för mig?

3 reaktioner på ”Ensam

  1. Känner så väl igen. Kände mig otroligt ensam i början av året – lämnad av den jag älskade, alla problem kring barnen, alla myndigheter som var mot en. Alla trodde jag var deprimerad. I själva verket var jag bara gravt trött, sliten och ensam och visste varken in eller ut. Jag försökte ta mitt liv, två gånger, misslyckades även med det – vilket jag är glad över nu. I samband med andra försöker omhändertogs mina barn, LVU, tre dagar, men det fick mig att vakna. Jag var inte så ensam som jag trodde. Och allt var inte så omöjligt. Det öppnades nya vägar och det dök upp nya människor som fick mig att inse att jag är ”större” än vad jag kände mig. Det är än idag inte enkelt. Det är ständig kamp. Det är ofta ensamt. Men det går sakta men säkert framåt. Eländet varar inte för evigt. Du är starkare än du tror. Det är kanske dumma ord, men de har hjälpt mig många gånger på vägen – ”Livet ger inte fler motgångar än man klarar av att hantera”. Det hjälper mig att samla kraft och kämpa vidare. Och det lönar sig i längden – det kommer perioder då livet ”berömmer” en med resultat och lycka! Det kommer, jag lovar! Men jag förstår att det är motigt och kämpigt! En annan sak, tillåt dig att vara och känna som det är, sätt dig först i främre rummet i alla fall emellanåt – oavsett vad andra, barnen, familjen, omgivningen kommer tycka. ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s